Stappenplan

Analyse

In 5 eenvoudige stappen

Verzorgingsgebied bushaltes

Exante gebruikt het geografisch informatiesysteem om snelle analyses te maken. Hiermee verbind en visualiseer je jouw data in enkelen minuten om te komen tot nieuwe inzichten. Door het combineren van meerdere databronnen wordt het verzorgingsgebied van de bushaltes zichtbaar.

Verzorgingsgebied bushaltes in 5 handige stappen

Vereiste hulpmiddelen:

GIS programma zoals bijvoorbeeld ArcGIS
Locatie bushaltes

stap 1 : importeer bushalte locaties
Met open data worden bushaltes in de viewer geladen, nu zijn de bushaltelocaties zichtbaar. Aan de locaties zijn straatnamen gekoppeld, mogelijkheden hierbij zijn het toevoegen van bushaltetijden
bushalte-in-5-stappen-deel-1
stap 2 : Loopafstanden bepalen
Een acceptabele loopafstand tot een bushalte in dit voorbeeld is 300 meter. Met het GIS-programma is dit visueel gemaakt.
bushalte-in-5-stappen-deel-2
stap 3 : Aantal woningen binnen 300 meter
Het databestand Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG) beschikt onder andere over informatie van woningen, de functies en oppervlaktes. Met behulp van deze dataset is bepaald hoeveel woningen binnen een verzorgingsgebied van 300 meter tot een bushalte staan.
bushalte-in-5-stappen-deel-3
stap 4: Aantal winkels binnen 300 meter
Met de BAG dataset zijn de winkelvoorzieningen binnen een verzorgingsgebied van 300 meter lopen tot de bushalte zichtbaar gemaakt. In de BAG data staan functieaanduidingen van gebouwen, door deze informatie te filteren op functie winkels zijn de winkels zichtbaar.
bushalte-in-5-stappen-deel-4
stap 5 : Oppervlakte kantoor binnen 300 meter
De BAG dataset beschikt over oppervlaktes van gebouwen. Door het filteren op gebouwen met functie kantoor worden deze gebouwen zichtbaar. De uitgelichte gebouwen beschikken over de oppervlakte data. In deze laag is bepaald hoeveel vierkante meter kantoor binnen een straal van 300 meter lopen van een bushalte aanwezig is.
bushalte-in-5-stappen-deel-5