Verkeerssimulatie en -analyse

VISSIM microsimulatie fiets fietstunnel
VISSIM microsimulatie fiets fietstunnel

Onze verkeerssimulatie- en analyses helpen bij het optimaliseren van verkeersstromen en het verbeteren van ontwerpen. Wij maken gebruik van VISSIM

Wat is VISSIM?

VISSIM is een geavanceerde verkeerssimulatiesoftware die wereldwijd gebruikt wordt door ingenieurs en verkeerskundigen om de doorstroming van verkeer op kruispunten te analyseren. Deze software stelt ons in staat om nauwkeurige simulaties te maken van verkeerssituaties om zo de afwikkeling van het verkeer, verliestijden en opstellengtes effectief te beoordelen.

Toepassing van VISSIM

In ons werk gebruiken we VISSIM om de complexiteit van verkeersstromen bij kruispunten te begrijpen en te optimaliseren. Door middel van VISSIM kunnen we verschillende scenario’s modelleren en zo de impact van nieuwe verkeerslichtregelingen of aanpassingen aan de infrastructuur voorspellen. Dit helpt bij het maken van onderbouwde beslissingen die de verkeersveiligheid en -efficiëntie verbeteren.

Hoe werkt VISSIM?

VISSIM bootst de realistische bewegingen van individuele voertuigen na gebaseerd op een gedetailleerde analyse van hun interacties. Met parameters zoals voertuigtypes, verkeersstromen, en verkeerslichten, biedt VISSIM een dynamisch platform om het gedrag van bestuurders, fietsers en voetgangers te simuleren.

VISSIM’s rol in verkeersmanagement

Een van de grootste voordelen van VISSIM is zijn vermogen om complexe verkeerssituaties te simuleren en te analyseren waar verbeteringen nodig zijn. Het stelt ons in staat om potentiële knelpunten en vertragingen te identificeren voordat ze een probleem worden, wat cruciaal is voor het ontwerp van efficiënte verkeerssystemen.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Roel Koenraad via roel.koenraad@exante.nl. Bellen kan natuurlijk ook: (085) 4846 802.