Verkeersadvies Klundert

Wat hebben we gedaan?

In Klundert werkt gemeente Moerdijk aan een nieuwe woonwijk: Blauwe Hoef. Een belangrijk punt voor ons was hoe de auto’s en fietsers de wijk in en uit kunnen gaan. Dit noemen we verkeersontsluiting. Die moet goed passen bij hoe de wijk eruitziet. We keken naar hoe mensen nu al rijden in de buurt en gebruikten die info om te bedenken hoe het verkeer straks door de nieuwe wijk gaat. Zo kozen we de beste manieren voor het verkeer om de wijk in en uit te gaan.

Wat is het proces?

We begonnen met goed kijken naar waar het verkeer vandaan komt en naartoe gaat. Met die informatie konden we uitrekenen hoe het verkeer in de toekomst door de wijk gaat lopen. Daarna bedachten we verschillende plannen voor de wegen in en uit de wijk. We keken welk plan het beste was voor de doorstroming van het verkeer, hoe prettig het is om in de wijk te wonen, en hoe veilig het is. We werkten samen en dachten goed na over nieuwe ideeën.

Wat is het resultaat?

We hebben nu een plan waarbij het verkeer goed door de wijk kan, zonder problemen. Dit plan helpt ons om de wijk mooi te maken. De wegen zijn goed voor iedereen: veilig en prettig om te gebruiken. Zo wordt Blauwe Hoef een fijne plek om te wonen, waar je makkelijk naar toe kunt en waar je veilig over straat kunt.