Nieuws

Gemeente Ridderkerk

Advies, participatie en visualisatie

Stakeholdersbijeekomst Centrumring

Gisterenavond hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in ons project rondom de Centrumring in Ridderkerk. Tijdens een drukbezochte stakeholdersbijeenkomst presenteerden we onze ontwerpkeuzes en bespraken we de toekomst van de Centrumring

Over het onderzoek

Doel

Het hoofddoel van dit project is het creëren van een harmonieuze balans tussen fietsers, voetgangers en auto's in het centrum van Ridderkerk. Een van de kernpunten van onze presentatie was het voorstel voor een vrijliggend fietspad, wat de veiligheid en toegankelijkheid voor fietsers aanzienlijk zal verbeteren.

Ruimte voor de fiets

We hebben twee verkeersvarianten voor de Centrumring geïntroduceerd: een eenrichtingsverkeer en een tweerichtingsverkeer. Beide varianten zijn uitgebreid geanalyseerd op verschillende criteria zoals verkeersveiligheid, bereikbaarheid, doorstroming, ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid.

Feedback

De feedback en input van de aanwezige stakeholders is van grote waarde. We zijn blij met de actieve betrokkenheid van iedereen en kijken uit naar de volgende stappen in dit project.