Rijcurvetool | Fiets

Optimaliseer fietsinfrastructuur met de rijcurvetool voor fietsers

Fietsen is al lang niet meer enkel een bezigheid voor de alledaagse stadsfiets. Vandaag de dag zien we een divers scala aan fietsen op de weg; van bakfietsen en scooters tot de steeds populairder wordende elektrische fiets. Met deze diversiteit komt de uitdaging om veilige en comfortabele fietsinfrastructuur te bieden voor iedere fietser. Ontdek hoe onze rijcurvetool voor fietsverkeer hier een belangrijke rol in speelt.

Groeiende aandacht voor fietsers

Fietsen is een duurzaam, gezond en efficiënt vervoermiddel. Het verdient dan ook de aandacht die het momenteel krijgt bij stadsplanning en infrastructuurontwerp.

Toename gebruik elektrische fietsen

De opkomst van de elektrische fiets zorgt voor snellere fietsers op de weg, wat vraagt om nieuwe veiligheidsmaatregelen en aanpassingen in de infrastructuur.

Stijgend aantal fietsongevallen

Een toename in het fietsverkeer brengt helaas ook een stijging in ongevallen met zich mee. Door beter ontworpen fietspaden kunnen we dit cijfer reduceren.

Realisatie van snelle fietsroutes:

Met de komst van snelle fietsroutes is het van essentieel belang dat deze routes niet enkel snel, maar ook veilig zijn.

Waarom de nadruk op fietsinfrastructuur?

De voordelen van de rijcurve fiets tool

Onze rijcurvetool is ontwikkeld om aan de hand van simulaties de bewegingen van diverse fietsen, zoals scooters, bakfietsen en bromfietsen, te analyseren. Hiermee bieden we een gedetailleerd inzicht in:

Rijcurveanalyses

Of u nu te maken heeft met een drukke stadsomgeving of een rustiger landelijke route, onze software analyseert de rijcurves van alle soorten fietsen in zowel 2D als 3D.

Maatwerkoplossingen

Elk fietspad, kruispunt of rotonde heeft zijn unieke uitdagingen. Met onze tool kunt u deze uitdagingen in kaart brengen en oplossingen op maat vinden.

Optimale inpassing van fietsinfrastructuur

Zorg ervoor dat alle soorten fietsen veilig en gemakkelijk kunnen manoeuvreren zonder afbreuk te doen aan de verkeersveiligheid en het fietscomfort.

Meer informatie

Een veilige en efficiënte fietsinfrastructuur is van essentieel belang in een wereld waar de fiets steeds vaker centraal staat. Met onze rijcurvetool kunt u zich ervan verzekeren dat uw ontwerpen niet enkel tegemoet komen aan de behoeften van alle fietsers, maar ook de veiligheid en het comfort van fietsen bevorderen.

Interesse in een demonstratie of meer informatie? Neem contact op met Maarten van der Krabben. Maarten is bereikbaar via (085) 4846 803 of maarten.vanderkrabben@exante.nl en ontdek wat onze rijcurvetool voor uw project kan betekenen!