ParkShuttle Rivium

Wat hebben we gedaan?

In het Rivium hebben we iets bijzonders gedaan. Eerst was het een plek met veel bedrijven, maar nu wordt het een mooie plek om te wonen, te werken en te zijn. We hebben ervoor gezorgd dat mensen makkelijk kunnen reizen zonder altijd de auto te pakken. Hoe? Door verschillende manieren van reizen handig bij elkaar te brengen. Denk aan de ParkShuttle, een bus die zelf rijdt, de Waterbus over het water, handige deelfietsen en een plek waar je makkelijk kunt parkeren als je toch met de auto komt.

Wat is het proces?

We hebben dit samen gedaan met andere bedrijven en organisaties. Iedereen dacht mee. Vooral de ParkShuttle is bijzonder. Dit busje rijdt nu ook op plekken waar andere auto’s rijden. Samenwerking met de botrokken partijen maakte dit plan extra sterk. We hebben laten zien dat nieuwe ideeën voor vervoer echt kunnen werken.

Wat is het resultaat?

Door al deze nieuwe ideeën is het Rivium nu een plek waar je fijn kunt leven en werken. Er zijn minder auto’s nodig en dat maakt het mooier en rustiger. Bedrijven vinden dit ook fijn, omdat ze willen helpen om alles schoner en beter te maken. En het belangrijkste is dat iedereen kan zien hoe slim reizen kan helpen om alles beter te maken.