Introductie GOW30

GOW30
Afwegingskader GOW30
GOW30 richtlijn toetser

Wat is GOW30?

GOW30 staat voor Gebiedsontsluitingswegen met een maximumsnelheid van 30 km/h. Deze wegen zijn ontworpen om de veiligheid en leefbaarheid in stedelijke gebieden te verbeteren door de snelheid te verlagen.

Doelstellingen en voordelen van GOW30

De belangrijkste doelstelling van GOW30 is het bevorderen van verkeersveiligheid en het verbeteren van de leefomgeving. Met een maximumsnelheid van 30 km/h vermindert de kans op ernstige ongevallen, wat vooral gunstig is voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers en fietsers. Daarnaast zorgt een lagere snelheid voor minder verkeerslawaai en een betere luchtkwaliteit, wat de gezondheid en het welzijn van de bewoners ten goede komt.

Waarom kiezen voor GOW30?

Het invoeren van GOW30 kan ook economische voordelen hebben. Lagere snelheden kunnen verkeersopstoppingen verminderen en leiden tot efficiënter weggebruik, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn voor zowel de overheid als de gemeenschap.

Onze ervaring en tools

We hebben uitgebreide ervaring opgedaan met het ontwerpen van GOW30 wegen en het toepassen van inrichtingskenmerken en het afwegingskader. We hebben meerdere ontwerpen gerealiseerd die voldoen aan CROW-richtlijnen van GOW30. Bovendien hebben we een handige tool ontwikkeld die het eenvoudiger maakt om uw wegontwerp te beoordelen aan de hand van inrichtingskenmerken van ETW30, GOW30 en GOW50. Door het beantwoorden van slechts 12 vragen krijgt u een helder inzicht in hoe uw wegontwerp zich verhoudt tot deze categorieën, inclusief praktische adviezen voor aanpassingen.

Voordelen op een rij

Het invoeren van GOW30 zorgt voor een veiligere en gezondere stedelijke omgeving. Door de maximumsnelheid te verlagen naar 30 km/h, verbeteren we niet alleen de verkeersveiligheid, maar ook de algehele levenskwaliteit voor bewoners en bezoekers.

Neem contact op

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden GOW30? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.